AFYONKARAHİSAR / MERKEZ - Ertuğrulgazi İlkokulu

Ara

Değerler Hareketi etkinlikleri kapsamında Kasım ayında Adab-ı Muaşeret Kuralları konusunda etkinlikler yaptık. Bu konu kapsamında öğrencilerimiz Adabı- muaşeret kurallarının neler olduğunu belirleyip bu kuralları yazdıkları bir pano oluşturdular. Oluşturdukları panoyu okul koridorunda sergilediler. Ayrıca derslerimizde panoya yazılan kurallar hakkında konuşmalar yapıldı. Adab-ı muaşeret kurallarınına neden uymamız gerektiği, toplum içinde yaşarken bu kurallar yerine getirilmediğinde neler olabileceği konusunda öğrencilerimize bilgi verildi.

Öğrencilerimize ev yaşantılarında uymaları gereken görgü kuralları ve yerine getirmeleri gereken sorumluluklar hakkında da bazı bilgiler verildi. Öğrencilerimiz sahip oldukları sorumluluklarla ilgili kısa videolar çekerek öğretmenleriyle paylaştılar. Bu videolar birleştirilerek kısa film haline getirildi.

Kas

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84. yıl dönümünde okulumuzda anma töreni düzenledik. Saat 9'u 5 geçe siren sesleri ile birlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla bayraklar yarıya indirildi.  Her 10 Kasım'da olduğu gibi okulumuzda hazırladığımız bir törenle Atamızı andık.

Ekm

Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği cumhuriyeti, biz Türk milletine armağan edişinin, 99. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladık.

Ekm

Eyl

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü için hazırladığımız panomuz okul koridorunda bulunmaktadır.

Eyl

İlköüretim haftası okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Mrt

Prof. Dr. İsa SAĞBAŞ hocamızın sorumluluğunda yürütülen bölümümüz ikinci sınıf müfredatında yer alan Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında, bölümümüz ikinci sınıf öğrencileri tarafından Ertuğrul Gazi İlk ve Ortaokulunda vergi bilinci anlatılmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilkokul ve ortaokullar için ayrı ayrı hazırlanan animasyonlar eşliğinde yapılan etkinlik vasıtasıyla genç dimağlarda vergi bilinci oluşturulması hedeflenmiştir. Bölüm başkanımız Prof. Dr. İsa SAĞBAŞ ve Bölüm Başkan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi İsmail CİĞERCİ'nin de katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sonlandırılmıştır. Ertuğrul Gazi İlk ve Ortaokulu Müdürü Mevlüt BULUT'a, öğretmenlerimize ve idari personelimize nezaketleri ve misafirperverlikleri için teşekkür ederiz.